"Hoppets center" i Albanien – en fyr bland minareter

Andra språk:

PÄIVI RANTA, Verksamhetsledare i Finland

Hoppets center är vårt kontor i Tiranas förort Bathore i Albanien. Det är som en fyr mitt i det omgivande muslimska samhället. De flesta av invånarna i området och kvinnorna, barnen och ungdomarna, som deltar i verksamhet kommer från muslimska familjer.

Namnet på huset gavs av kvinnorna i området. ”Varje gång vi besöker Hoppets center, återvänder vi hem med ett hjärta fullt av hopp!” sa de.

ALB Gjergji on the roof – kopio

"När vi ser oss omkring ser vi fem minareter.
Vår vision är att förmedla budskapet om Jesus
till människorna i detta område genom Hoppets center."

Gjergji Como, ledare för Mission Possible Albanien

”Varför bryr ni er?”

hjälp till familjer som lever i fattigdom. Möjligheten att dela evangeliet har ofta öppnats av förundran och frågan ”Varför vill ni hjälpa oss?” Våra teammedlemmar bjuder in familjer att delta i aktiviteter på Hoppets center.

”Vi ber och jobbar.”

Arbetet i Albanien leds av Gjergji Como och hans fru Marinela.

”Vårt team börjar varje dag med att be”, säger Gjergji. ”Under åren har vi sett många komma till tro, mirakel och helande. Å andra sidan har vårt arbete också fått motstånd och vi har blivit hotade. Men vi kommer att fortsätta så länge Gud vill.”

”Vi vet att det är Hans nåd att vi har människor som ber och ger gåvor för detta arbete. Gud har välsignat allt stöd som har skickats till detta land och det bär frukt. Tack till alla er och kom ihåg oss och invånarna i Bathore i era böner!”

8c58dee0 c384 4884 8737 44d3265b865c – kopio

PÅ BILDEN: Hoppets center bedriver verksamhet i hyrda lokaler. Vi hoppas att vi snart kommer kunna flytta till en ny och större byggnad nära den nuvarande.

En dag på Hoppets center

Vi anlände till centret i god tid före starten av kvinnoträffen, för att laga mat och be tillsammans. Strax före start började det anlända kvinnor i olika åldrar, ett 20-tal totalt.

Hjärtliga Moza, ledare för kvinnors arbete i Albanien, ledde sammankomsten som bestod av sånger, bibelundervisning och vittnesbörd. Även jag fick berätta för kvinnorna en del av min egen livshistoria, och vad tron på Jesus betyder för mig. Träffen var helt klart viktig för kvinnorna och rörde många till tårar. Till sist fick vi be för kvinnorna och välsigna dem.

20240527 101509 – kopio

PÅ BILDEN: Moza talar i en kvinnogrupp. Här deltar 70 kvinnor som inte får gå i kyrkan, men de får tillstånd av sina familjer att komma hit.

Senare var det dags för barnen att träffas.

Ett 30-tal barn kom, många direkt från skolan. Tillsammans sjöng vi, fick undervisning från Bibeln, vi dansade och lekte. Vi hade så kul! Man kände att detta var en riktigt kär och viktig plats för barnen. Man kunde se och höra kärleken mellan barnen, de anställda och volontärerna i vårt team i Albanien.

Kerho 2 – kopio – kopio

"Jag älskar dessa barn! Centret, barnen och teamet är som ett andra hem och familj för mig”, berättade unga Lea för mig.

"När jag var 12 år gammal började jag gå på på Hoppets center. Efter ett år fick jag frågan om jag ville komma med på lägret. Självklart ville jag det. Jag gillade lägret mycket! Gjergji, Marinela och andra älskade mig så mycket! Jag började komma till dem varje dag efter skolan, jag deltog i aktiviteter och lärde känna Jesus." 

Nu vill Lea själv berätta för barnen om Jesus och älska dem till honom – så som hon själv blev älskad.

 

Hjälp oss att älska fler och fler barn för Jesus.
Välsigna vårt arbete med böner och var med oss och stöd vårt teams arbete i Albanien!
https://mp.org/sv/ge-en-gava/