Guds nätverk

Andra språk:

PÅ BILDEN: Ignat Ivanov, författaren till artikeln, och MP:s teammedlemmar på vårt bulgariska aktivitetscenter. Från vänster: Mirjami Ivanov (en av grundarna av Mission Possible i Finland tillsammans med Ignat); Cecilia Kristensson som bor på Donsö och är aktiv med bl.a att packa kläder till moderskapspaketen; Elenore Karlsson kommer också ifrån Donsö och är medlem i ”MP Sweden styrelse” och har varit aktiv i MP sedan 2009 både i Ryssland o Bulgarien; Stella Nilsson från Floda är aktiv att samla in babykläder till moderskapspaketen; Nina Jansen är en volontär för Babybox-projektet i Finland. Till höger är Päivi Ranta, Mission Possibles verksamhetsledare i Finland. (Gunnel Furulund från Floda, som inte är med på bilden, var också med på resan till Bulgarien.) — Vi är alla glada att få vara en del i MPs nätverk!


IGNAT IVANOV, Internationell koordinator för Mission Possible

Gud har ett nätverk runt om i världen! 

För en tid sedan bad vi vänner till vårt arbete att skicka sina berättelser om hur de engagerade sig i Mission Possibles arbete. Det har varit så trevligt att läsa dem!

Breven berättar att Gud förbereder
dem som tjänar på fältet,
såväl som de som är med och stöttar och de som ber.

I Mission Possibles verksamhetsländer ingår förutom 70 anställda ca 400 volontärer som hjälper till på skyddshemmen, läger, moderskapsprogram etc. I somras fanns volontärer med från Finland, Sverige, Holland och USA. För andra gången anordnade vi en internationell evangelisationsresa för ungdomar i Bulgarien. Föreställningarna, talen, sångerna och lekarna var till en stor välsignelse för barnen och familjerna i byarna, av vilka många hörde evangeliet för första gången.

2024 07 30 Kozarevo

FOTO: Ungdomarna lärde barn sånger på en evangelisationsresa i bulgariska byar.

Vårt arbete, som har pågått i decennier,
har krävt uppoffringar och ansträngningar
från tusentals människor.  

Tack så mycket för din vänskap och ditt stöd,
och vi önskar dig all välsignelse i ditt arbete i Guds nätverk!



UTDRAG UR BREV FRÅN VÄNNER TILL VÅRT ARBETE

Det har gått mer än 10 år sedan jag fick ett brev som berättade om Mission Possibles arbete och jag blev också uppmuntrad att stödja detta arbete. Sedan dess har jag med intresse följt många överlevnadsberättelser. Allt detta har varit väldigt rörande. När en människa får hjälp hjälper hen snart själv andra. Detta är vad Guds kärlek gör.
- Mirjami Huhtilainen

 

I min ungdom bad jag att Gud skulle låta mig hjälpa lidande barn. I mitt sinne såg jag mig själv hålla AIDS-föräldralösa barn i Afrika eller lyfta upp gatubarn från kloakerna i Ryssland.
– En gång sa en person, medan hen bad för mig, att mitt uppdrag är i Finland. Jag var kanske lite besviken då, men nu vet jag att Guds planer är de bästa för oss. Jag är glad att jag kan från Finland stödja det fina arbete som Mission Possible gör, både ekonomiskt och med böner. Det är viktigt för mig att arbetet inte bara är humanitärt, utan också andligt, eftersom evangeliet är det mest värdefulla vi kan ge till människor. Det är uppmuntrande att läsa i nyhetsbreven om hur människors liv förändras, att de finner hopp och en framtid.
 

- Johanna Martikainen

 

Mirjami och Ignat Ivanov besökte vår församling på 1990-talet och berättade om arbetet med att hjälpa gatubarn. Det var rörande. Som familj började vi be för arbetet och ge vad vi kunde. – Maken dog. Med en liten summa bidrog jag varje år, bad för arbetet och berättade för andra vad jag hade läst i nyhetsbrevet. Nu för tiden får jag nyhetsbrevet i min e-post. Det är enkelt att vidarebefordra till den som vill ta emot det. Det har varit en glädje att läsa så många uppmuntrande berättelser. Jag vet att alla inte har råd att ge pengar, men de ber också och välsignar arbetet och de som nämns i nyhetsbrevet.
- Mormor

 

Jag besökte Bulgarien 1993. Jag blev djupt berörd av en grupp smutsiga pojkar med trasiga kläder. De sprang efter mig på gatan och tiggde om pengar. Jag funderade på hur jag skulle kunna hjälpa dessa barn. Jag bad för dem. Jag kunde inte göra något annat.
– Flera år senare berättade en vän att hon hjälpte Mission Possible-organisationen med böner och pengagåvor. Jag insåg att målet för hjälpen är exakt samma fattiga barn på Sofias gator. Jag beställde Mission Possible-nyhetsbrevet och tändsticksaskar med teckningar på gatubarns ansikten. – Jag blev så glad över att gatornas barn fått ett hem och andlig vägledning genom Mission Possible. Jag var också glad över att min bön hade blivit hörd och att jag kunde vara med i det viktiga arbetet.
- Sari Saarinen