TAPAUKSIA MATKAN VARRELTA osa 3: Katulapsityö alkaa

Muut kielet:

Rautaesiripun murtuminen ja Neuvostoliiton hajoaminen 1990-luvun alussa aiheuttivat Itä-Euroopassa suurta myllerrystä ja talouden romahtamisen. Lukemattomat ihmiset menettivät työnsä ja perheet toimeentulonsa. Näiden vaiheiden seurauksena syntyi valtava katulapsiongelma. 

"Ehkä voimme pelastaa edes muutaman lapsen..."

"Tässä kuvassa (kuva yllä) minä ja Jekaterinburgin katupartion vetäjä Natasha nostamme putkitunnelista poikaa, joka oli pudonnut terävän raudan päälle ja haavoittunut ja huusi kivusta”, kertoo Ignat ”Ivo” Ivanov.

Vuosi oli 2006. Katulapsityö Jekaterinburgissa oli alkanut pari vuotta aiemmin, ja sitä ennen Moskovassa, Pietarissa, Krasnojarskissa ja Odessassa. Myöhemmin se levisi muuallekin.

"Aloimme katulapsityön v. 1995 seurakuntien perustamisen ja kirjallisuusprojektien ohella. Meillä ei ollut tällaisesta työstä kokemusta, mutta ajattelimme, että ehkä pystymme pelastamaan muutaman lapsen.”

Lapsia nostettiin kellareista ja tunneleista uuteen elämään aivan kirjaimellisesti.

Olemme saaneet auttaa tuhansia!

Siitä alkoi ihmeiden sarja, joka jatkuu edelleen! Tuhannet lapset ovat saaneet apua ja päässeet kadun kauhuista uuteen, turvalliseen, henkisesti ja hengellisesti rikkaaseen elämään, josta heiltä ei ole puuttunut mitään.

Alussa meillä ei ollut penniäkään tähän projektiin – mutta kuluneina vuosina työn ystävien tuella olemme ostaneet, rakentaneet ja remontoineet Venäjällä ja Ukrainassa kymmenen kotia ja keskusta, joissa lapset ja myöhemmin myös äidit ovat saaneet uuden elämän.

20924 03 Yekaterinburg Kims birthdayIMG 4713 1 – kopio

KUVA: Syntymäpäiviä juhlitaan yhdessä koko turvakodin ison perheen kanssa.

”Alussa tunsin kaikki lapset nimeltä. Nyt heitä on liikaa muistettavaksi, mikä on ihan hyvä! Työ jatkuu entistä laajempana. Tänään pystymme tekemään lasten ja perheiden hyväksi enemmän.” , Ivo toteaa kiitollisena.

2024 03 08 Yekaterinburg 2 – kopio

KUVA: Jekaterinburgin turvakodin lapsia tänään.